Internettet slog denne superbil ihjel


MCV CH4 er ikke bare en tilfældig række af bogstaver og tal. Det er navnet på en bil – en superbil. Men den siger dig sikkert ikke noget. Og det er internettets skyld. 

Canadas første superbil var MCV CH4. Men du har sikkert aldrig hørt om den. Bilen er og var nemlig et skoleeksempel på dårlig timing. Men det er nu ikke fordi præstationerne fejler noget.

Bilen, der blev præsenteret som prototype i 1995, er bygget i kulfiber og har en 4,6-liters kompressorfodret V8-motor. Den er god for 500 hestekræfter og skal køres gennem de fem manuelle gear for rigtig at leve. Men det – altså at leve – kom bilen bare aldrig rigtig til.

Og det, mener skaberen af MCV CH4 – Bob Waddell hedder han – var der én altoverskyggende grund til. For selvom Bob Waddell lovede en 0-100 km/t-tid under 4,5 sekunder, og bilen faktisk blev modtaget med interesse, forsvandt den interesse, lige så hurtigt som den var opstået.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I stedet for at investere i en bil, som kører på naturgas, ville de pengestærke investorer hellere smide deres penge i internettet i slutningen af 90’erne. Alle drømte de om at ramme den internetside, der ville blive det næste store hit.

Ses vi til Auto Show?


Og så var der altså ikke ret meget interesse eller penge tilovers til en uprøvet canadisk bilbygger. Det er i hvert fald, hvad Bob Waddell tror om projektet. I dag er firmaet bag,  Motion Concept Vehicles, for længst lukket ned.

Drømmen om at producere mindst 100 biler om året blev aldrig til noget. Men grundlægger Bob Waddell har stadig den ene prototype, det blev til, holdene i privaten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk