Insider: VAG-gruppen har problemer – nye biler forsinkes i flere år


Volkswagen-gruppen er igen plaget af massive software-problemer, siger inside-kilder. Problemet forsinker nye modeller med flere år.

Audi, Porsche og Bentley er måske alle nødt til at træde på bremsen i udviklingen af nye modeller. Og det ganske ufrivilligt. Software-udviklerne i VAG-gruppen er nemlig rendt ind i gevaldige problemer. Det hævder flere unavngivne inside-kilder over for det tyske medie Automobilewoche.

Ifølge kilderne er blandt andet Audi allerede så langt bagud på grund af software-problemer, at man må udskyde lanceringen af et nyt elektrisk flagskib. Bilen, der er udviklet under VAG-gruppens interne Artemis-projekt, er allerede op til tre år forsinket, hævder kilderne.

Porsche har i øvrigt betalt millioner af euro for at komme ud af netop Artemis-projektet og gå egne veje. Læs mere om den historie her.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tidligst på vejene i 2026… måske 2027
Den første bil på Artimis-platformen skal efter planen lanceres allerede i 2024. Altså om mindre end halvandet år. Men det når VAG-gruppen ikke, fordi software, som muliggør selvkørende biler, driller.

Software-afdelingen er i så store problemer, hævder kilderne, at VAG-gruppen nu ikke kan præsentere de nye biler før tidligst i 2026. Og højst sandsynlig går der endnu et år. Og selvom Porsche har betalt for ikke at være en del af Artimis, er de også ramt af software-problemerne. Det samme er Bentley.

Ses vi til Auto Show?


Problemer med computerkode er ikke noget nyt for Volkswagen-gruppen. Herhjemme har blandt andre DR’s forbrugerprogram afdækket, hvordan Volkswagen har haft massive problemer med teknikken i elbilen ID.3. Det oveni at importøren har købt og indregistreret flere af sine egne elbiler.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk