Insider: Ny Supra får potent BMW M4-motor


Toyotas tunerafdeling arbejder tilsyneladende på en endnu mere potent Supra. Den har – fortsat – BMW-motor.

Toyotas Gazoo Racing-folk arbejder tilsyneladende på en ny udgave af den nuværende Supra. Den mest potente indtil videre. Det siges, at den japanske coupé får BMW’s sekscylindrede rækkemotor S58. Den samme som tyskerne ligge mellem forhjulene på M3/M4.

Men japanerne har planer om mere power. Det skriver det japanske medie Spyder7, som fra en fabriks-insider har, at Toyota har set sig varm på motoren i M4 Competition. Og ikke bare det, japanerne vil have mere end de 510 hestekræfter, som BMW’en har.

I stedet er den kommende M4 CSL, som får op mod 540 hestekræfter, målet. Det ændrer dog ikke på, at Supra’eren forsat vil have baghjulstræk. Kunderne vil dog – hvis rygtet holder – også kunne betale ekstra og til gengæld få leveret en Supra med 540 hk og firehjulstræk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ud over antallet af hestekræfter vil Toyota justere lidt på Supra’erens design. Især i retningen af noget mere aerodynamik. Spyder7 mener, at Toyota vil tage omkring 10 millioner japanske for den opdaterede Supra. Det er cirka 550.000 danske kroner.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk