Ingen vil ha’ Pablo Escobars Porsche 911

Alene dens ejerhistorik burde sælge denne Porsche 911 for millioner. Alligevel vil ingen eje narkokongens Carrera 3,0 RSR fra 1974. 

Alene dens ejerhistorik burde sælge denne Porsche 911. Og det for millioner af kroner. Alligevel vil eje på narkokongens Carrera 3,0 RSR fra 1974. 

Som vi tidligere har beskrevet her på Boosted.dk, søger Pablo Escobars tidligere Porsche 911 ny ejer. Vi skrev om bilen tilbage i oktober. Og egentlig regnede vi vel med, at bilen for længst ville være solgt.

Men det er bare ikke sket. Ingen har tilsyneladende ville købe bilen. Det heller ikke selvom bilen er én af blot 15 eksemplarer, som i sin tid til blev bygget til løbsserien International Race of Champions.

Kørt af Formel 1-legende
At en Formel 1-legende som Emerson Fittipaldi tilmed har siddet bag rattet, har tilsyneladende heller ikke kunnet få penge til at skifte hænder. Altså til gengæld for nøglerne til den uhyre sjældne 911’er.Det kan måske have noget at gøre med, at kredsen af tidligere ejere tæller temmelig prominente navne. Også i den kriminelle verden. Således har Pablo Escobars navn i 80’erne stået på bilen registreringsattest.

Bilen brugte narkokongen faktisk også til ræs. Han kørte med i forskellige motorløb i hjemlandet Columbia. Om han så fik noget reel  modstand, skal vi ikke kloge os på. Men risikoen for bly og muligheden for sølv kan jo have banket ‘fornuften’ ind i selv den mest konkurrenceivrige racerkører.

Er den forbandet?
I dag er Escobar for længst død og borte, men bilen er der tilsyneladende ingen, der vil røre ved. Bilen stod i mange år urørt hen, indtil 2007 hvor den gennemgik en totalrenovering. Det tog tre år at gøre arbejdet færdig.

Om det tager lige så lang tid at sælge bilen, er svært at svare på. Men noget kunne tyde på det. For nu har bilen haft et til salg-skilt i forruden flere gange. Alene i år har den været udbudt mindst tre gange af forskellige forhandlere/auktionshuse.

RM Sotheby’s har anslået, at bilen er mellem 11,5 og 13,4 millioner danske kroner værd. Eller i hvert fald der svarer til det beløb. Men sidst bilen var på auktion, løb budene op i ‘bare’ 1 million dollars. Knap 6,3 millioner kr. Og det blev bilen altså ikke solgt for.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk