Reklame:

Ingen lov forbyder det – alligevel risikerer flere danske bilister nu bøder

De fleste er udmærket klar over, at det giver både en bøde og et klip at benytte mobilen håndholdt bag rattet. Men færdselsloven er faktisk også fuld af gråzoner.

Du ved, at du ikke må tale i håndholdt mobiltelefon bag rattet. Så langt så godt. Men vidste du også, at du kan komme i knibe for at spise en is?

Ja, den er god nok. Eller det vil sige at is-spisning blot er én af utallige gråzoner i færdselsloven.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver TV2 Øst.

For hvis isen er årsag til, at den enkelte bilist er opmærksom nok på trafikken, kan man alligevel havne i fedtefadet.

LÆS OGSÅ: Her kan danske bilister snart tanke billigere benzin

I færdselsloven står der nemlig, at man skal udvise agtpågivenhed og være hensynsfuld overfor andre i trafikken. Og går det galt, fordi man er ved at skovle eksempelvis en softice i synet, kan politiet slå til med en kedelig hilsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det samme gælder i øvrigt forældre, der vender sig om for at skabe ro på bagsædet. Tager det din opmærksomhed, og er du skyld i et uheld på grund af det, falder hammeren.

– Jeg kan nævne mange eksempler, vi har set i det daglige. Men det handler om at spise, drikke, stille på radioen vende hovedet, tale med andre, skælde ud på børnene på bagsædet. Listen er næsten uendelig.

– Men hvis en af alle de her ting er årsag til uheld kan medføre straf. Men der er ikke direkte lovgivning imod det”, udtaler Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 Øst.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?