Ingen GTI men Ur-Golf’en her har kun kørt 1.200 km

Hvis ikke det er den eneste Golf I tilbage med så lavt et kilometertal, så er der i hvert fald langt i mellem dem.

Du vil formentlig stadig kunne fornemme den karakteristiske duft af ny bil her. For Golf’en, som du kan se billeder af længere nede i denne artikel, har bare 738 mil på stående på speedometeret. Det er bare 1.188 kilometer.


Og det for en bil, der forlod samlebåndet for 40 år siden. Det er bare 29,7 kilometer om året for denne GLD’er. Motormæssigt skal du dog ikke regne med at få fingrene i nogen racer. Bilens 1.4-liters dieselmaskine yder beskedne 50 hestekræfter og 82 Nm ved 5.000 omdrejninger.

LÆS OGSÅ: 508,7 km/t i snit – SSC Tautara er verdens hurtigste bil


Lige nøjagtig nok til en topfart på 140 km/t. At nå de til de første 100 km/t tager i øvrigt 18 sekunder. Men det er nu ikke specifikationerne, der gør bilen her til noget særligt.

Det er, som vi har været inde på, den vilde nybilsstand for den 40 år gamle bil. Historien går, at bilen blev importeret til England, da den var ny. Her var den første ejers plan, at bilen skulle tjene som erstatning for den Golf I, som familien havde i forvejen. Men sådan gik det ikke helt. Snarre tværtimod.

Den grønne Volkswagen Golf endte derfor med at tilbringe det meste af sit liv indendørs, og ifølge Silverstone Auctions kørte bilens første ejer blot bilen to gange.

Første gang for køre bilen til service, anden gang var for at indregistrere bilen. Det var først i 1999! Bilen blev efterfølgende solgt til en samler, som altså nu vil sælge den videre.

Derfor skal bilen under auktionshammeren i England i weekenden 13-14. november i år. Spørgsmålet er, hvor meget den er værd.