Indrømmer: Aner ikke hvor lang ventetiden på køreprøver er

Færdselsstyrelsen overtog ansvaret for kørekortområdet d.1 oktober. Men vicedirektøren aner ikke, hvor længe man er om at nedbringe ventetiden.
Foto: JESHOOTS.com

Færdselsstyrelsen kan ikke svare på, om ventetiden på køreprøver kan nedsættes. Eller hvor lang tid det i givet fald vil tage.

1 oktober overgik ansvaret for køreprøver i Danmark fra politiet til Færdselsstyrelsen. Det betyder blandt andet, at prisen for en køreprøve stiger til 1.000 kr. Håbet er, at man så kan uddanne flere prøvesagkyndige for at nedbringe ventetiden på køreprøverne.

Men nu indrømmer Færdselsstyrelsen, at man ikke aner, om det sker. Elller hvornår det kan ske. Det fortæller vicedirektør for kørekortsområdet, Brian Paust Nielsen, til Ekstra Bladet.

Den enormt lange ventetid på køreprøver i Danmark er ellers et af de største problemer på områdtet.– Hånden på hjertet, jeg ved simpelthen ikke, hvor stor puklen er, eller hvor lang tid det vil tage at afvikle den. Vi har kørt 800 køreprøver om dagen siden i onsdags, lyder direktørens forsvar.

Det er ikke fair
Værre bliver det af, at Færdselsstyrelsen pt. ikke kan stille med en afløser for den motorsagkyndige i tilfælde af en akut aflysning. Og så mister køreskole-eleverne deres køreprøve-tid. Uden overhovedet at have været bag rattet.

Alligevel mener Brian Paust Nielsen, at Færdselsstyrelsen kan forvalte kørekort-området bedre, end politiet kunne. Han vil dog gerne medgive, at det ikke er fair, at elever skal køre langt for at komme op til køreprøven.

– Mange kørelærere på Sjælland bestiller køreprøvetider langt væk i landet. Det er ikke fair at skulle køre land og rige rundt, og at eleverne så skal køre i et nyt område og i en ny bil. Det er dyrt for eleven, kørelæreren og samfundet til avisen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk