Ikke en tidlig aprilsnar: Denne BMW skifter farve af sig selv


Det er ikke en meget tidlig aprilsnar. BMW’s seneste koncept kan rent faktisk skifte farve af sig selv.

Eller, du skal nok trykke på en knap. Men så går bilen også fra sort til hvid eller omvendt.

BMW har vist den specielle lak frem på en årlige konference for forbrugerelektronik i Las Vegas – CES. Det hele er muligt, fordi BMW har brugt elektronisk blæk i lakken på den elektriske SUV iX.

Elektroniske blæk kender forbrugerne allerede fra Amazons ebogs-tablet Kindel. BMW’s nye lak er dog ikke så kamæleon-agtig, som man kunne tro. For den elektroniske blæk har sine begrænsninger.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Man kan se bilen med stribe eller i sort og hvid. That’s it.

– Farveændringerne sker via en specialudviklet beklædning med mange millioner mikrokapsler, som indeholder hvide og sorte pigmenter. Når disse stimuleres af elektriske signaler, bringes de forskellige farvepigmenter til overfladen, hvilket giver bilens eksteriør den ønskede farve, forklarer BMW i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Udover den rene blære-effekt skriver BMW, at der faktisk er en mening med lakken. Den er nemlig nem at finde, siger tyskerne. Står en bil med laktypen eksempelvis på en mørk parkeringsplads, vil samme teknologi sørge for, at bilen lyser op for ejeren.

Om den specielle lak bliver ekstraudstyr til BMW iX. Selve modellen koster fra 699.000 kr.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk