Ik’ alligevel – De dropper at forbyde nye elbiler

Foto: Maxim Hopman

I sidste uge lagde Wyomings politikere et lovforslag, som ville forbyde nye elbiler i 2035 på bordet, nu trækker man det af igen.

Et forslag om at forbyde salget af nye elbiler i 2035 er faldet til jorden i den amerikanske delstat Wyoming. Det er ellers ikke mere end en uge siden at lovforslaget blev lagt på det politiske forhandlingsbord.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men nu er det altså fjernet igen. Forslaget mødte nemlig ikke nok opbakning, da det mandag i denne uge blev drøftet i udvalget ‘Senate Minerals, Business and Economic Development Committee’.

LÆS OGSÅ: Blev advaret om vilde dummebøder til bilister – regeringen gjorde intet

Havde lovforslaget haft nogen opbakningen, ville forbuddet dog mere være af symbolsk karakter end noget andet. Forbuddet var, sagde manden bag – senator Jim Anderson – nemlig helt frivilligt. Staten ville altså ikke kunne tvinge hverken befolkningen eller bilforhandlere til at droppe elbilerne gradvist frem mod 2035. Og altså helt det samme år.

Reklameblok:Ifølge Jim Anderson skulle loven da også mere ses som et modtræk til stater som New York og Californien, hvor man allerede har besluttet sig for at forbyde nye fossilbiler i netop 2035.

– Vi ønskede ikke at komme med lovforslag, som rent faktisk ville forbyde bilforhandlere at sælge elbiler. Men vi vil fortælle, at der er et modtræk til det som andre stater gør – nemlig at forbyde fossilbilen, siger senatoren.

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk