Idømt bøde på 20.000 kr.: Staten konfiskerer bilen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Retten i Svendborg har konfiskeret en 52-årig mands bil og idømt ham en klækkelig bøde, fordi han gentagende gange har været på kant med færdselsloven.

En 52-årig mand fra Faaborg på Sydfyn har ikke længere nogen bil. Den har Retten i Svendborg konfiskeret på vegne af staten. Manden har nu også en klækkelig gæld til statskassen. Retten dømte ham nemlig også til at hoste op med 20.000 kr. i bøde.

Det skal han, siger retten, fordi han flere gange er taget i at køre bil uden kørekort. Ligesom han har sat sig bag rattet med amfetamin i blodet. I alt stod manden tiltalt for otte forhold – han erkendte sig skyldig i det hele. Og det er langt fra første gang, at bilisten er på kant med færdselsloven.

I domsbogen, som Fynes.dk citerer, fremgår det, at manden flere gang har fået bøder for at køre rundt uden kørekort i frakendelsestiden. I førstegangstilfælde løber bøden for det op i en månedsløn i nettokroner. Men allerede anden gang koster det 10 dages fængsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I tilfældet her har manden fået 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Ligesom han oveni bøden skal udføre 40 timers ulønnet samfundstjeneste. Retten slog desuden fast, at han ikke må føre noget køretøj – bortset fra lille knallert – de næste seks år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk