Sindssyg trend på Tiktok opfordrer til at skrue hjulbolte af biler

På Tiktok opfordrer brugerne hinanden til at skrue hjulbolte af tilfældige biler i den såkaldte 'lug nut'-challenge

I den såkaldte ‘lug nut’-challenge opfordrer Tiktok-brugere hinanden til at skrue hjulboltene af fremmede personers biler. 

En såkaldt ‘udfordring’ er over de seneste dage dukket op på det sociale medie Tiktok. Her opfordrer brugerne hinanden til at skrue hjulboltene af fremmede personers biler for at ‘se hvad der sker’. Udfordringen er lige så enkel, som den er dum og farlig.

Den indbærer nemlig, at man skruer hjulboltene af en tilfældig bil, og efterfølgende filmer øjeblikket hvor bilen kører væk. At hjulboltene sidder løst – eller i nogle tilfælde helt mangler – ved personen bag rattet selvfølgelig intet om.

Det burde ikke være nødvendig at sige, at den slags selvfølgelig er dybt kriminelt og hamrende farligt.  Alligevel spreder videoer af sådanne situationer sig i øjeblikket på Tiktok.Folk kan dø
En bilist i delstaten Massachusetts oplevede, at et hjul røg af, da bilen kørte, efter at hjulboltene var blevet fjernet. Blandt lærere er der også opstået en frygt for, at skolelever kan finde på at hoppe med på den livsfarlige ‘prank’.

– Det er ikke en joke det her. Folk kan komme slemt til skade eller i værste fald dø, siger en talsmand for et vejhjælp-firma i delstaten til 22News.

Her opfordres bilister nu til at være opmærksomme på problemet, som den sindssyge trend har skabt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk