Idioter dømt – smed grene ud på kørebanen

To mænd på henholdsvis 16 og 20 år er ved Retten i Ringsted blevet dømt for at kaste grene ud fra en gangbro og ned på en trafikeret vej.
Arkivfoto: presse-fotos.dk

To unge mænd fra Ringsted er blevet idømt betingede fængselsstraffe for at smide grene ned fra en gangbro og ud på kørebanen. 

Flere billeder: presse-fotos.dk

Tirsdag idømte Retten i Ringsted en 16-årig dreng og dennes 20-årige sammensvorne hver tre måneders betingede fængsel. De to er dømt for at have forvoldt fare for andres liv og heldbred, fordi de tidligere i år smed grene ud fra en gangbro.

Grenene landede efterfølgende på Østre Ringvej i Ringsted, hvilket skabte store problemer og farlige situationer i trafikken.Under retsagen kom det blandt andet frem, at en 35-årig lastbilschauffør måtte over i den modsatte vejbane for at undevige nogle grene, som de to nu dømte havde kastet fra gangbroen og ned over vejen. Og fordi den 35-årige chauffør var hurtig til kontakte politiet, fandt ordensmagten frem til gerningsmændene som gik i nærheden af broen.

Begge har modtaget dommen
De blev begge anholdt og mistænkt for de kast, de begge altså nu er dømt for. Det var dog ikke eneste gang, de to mænd kastede noget ned på kørebanen.

– Retten fandt, at de to dømte i flere tilfælde havde handlet hensynsløst og kastet grene ned på kørebanen, hvilket var egnet til at forvolde fare for trafikanterne. Da der ikke er meget praksis på området, vil anklagemyndigheden nu overveje, om dommen skal ankes,” siger Jacob Erichsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Begge de to dømte har modtaget dommen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk