I to år betalte Sabrina vægtafgift på en andens bil – ‘nummerpladerne ligner IKKE hinanden”

Tidligere på måneden blev en bilist fra Gørding stoppet med en tårnhøj alkoholpromille i blodet - han kørte i kammerartens Toyota Aygo, som nu er beslaglagt.
Foto: Toyota PR

Skat holder fast i, at de ikke har lavet en fejl. Alligevel fik Sabrina Danholm sine pengene tilbage i begyndelsen af december.

Sabrina Danholm fortæller til Ekstra Bladet, at hun kører Toyota. Nærmere bestemt en Aygo. Men med sin svigerfars hjælp har hun fundet ud af, at hun også har betalt vægtafgiften for en helt andens bil. En Opel.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og fordi Sabrina Danholm ikke var klar over, at der er forskel på vægtafgift og grøn ejerafgift, valgte hun i første omgang bare at betale de to regninger. Med svigerfarens hjælp blev hun dog klar over forvekslingen. Men hos Skat var der ikke meget hjælp at hente.

Skat: Du skal selv bevise det
– De sagde, at det var mig, der havde lavet en tastefejl. Men det giver ingen mening, da nummerpladen på min Toyota og den anden Opel ikke er i nærheden af hinanden. Og hvordan kan jeg taste to nummerplader ind samme sted?

Sabrina Danholm fortæller videre, at hun fik at vide, at hun selv hang på den. Hun skulle selv bevise, at Opelen ikke var hendes bil.

Reklameblok:Hun får også at vide, at hun skal sende Skat et kontoudtog, som går fra betalingsdatoen for vægtafgiften og ti dage frem. Længe sker der ikke noget, først 9. december tilbagebetaler Skat de penge, som uberettiget er røget i statskassen.

Skat: Ingen kommentar
Skat har nægtet at forholde sig til den konkrete sag, men i en mail til avisen fastholder Skat, at de ikke har begået nogen fejl. Alligevel oplyser myndigheden, at man har mellem 150 og 200 af den slags sager hvert år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk