I Indien vil minister erstatte hornet med fløjtelyd

Indiens transportminister vil have trafikkens kakofoni af tudende bilhorn udskiftet med fløjtelyde og sitar-musik.  

Indiens transportminister vil have trafikkens kakofoni af tudene bilhorn udskiftet med fløjtelyde og sitar-musik.  

Har man nogensinde besøgt Indien eller blot set levende billeder derfra, er man ikke tvivl om landets trafikale kaos. Og det larmer. Dag ud og dag ind.

Faktisk hænger inderne så meget i hornet, at landets transportminister Nitin Gadkari kalder larmen ‘drøn irriterende’. Men det har samtidig fået ham til at stille med et noget radikalt forslag.

Alle bilhorn og sirener skal erstattes med fløjtelyde og sitar-toner. Idéen lyder måske som om, den er hentet på noget af et overdrev. Men ikke desto mindre har Nitin Gadkari en vis tradition for at komme med de mere gakkede forslag.Noget er det da også lykkedes ministeren at komme igennem med. I 2017 fik han eksempelvis det røde udrykningssignal gjort forbudt i trafikken. Indtil da var der en vis status blandt indiske bilister i at smide et rød udrykningsblink på taget af deres bil.

Biler udstyret med det røde lys gik under navnet ‘VIP cars’.

Mediet The Hindu skriver, at den indiske minister kom på sin seneste idé, efter at han var blevet forstyrret af den højlydte trafik, mens havde mens han udøvede sin morgenyoga.

– Hvis en kunstner skrev en melodi til All Indian Radio, og den blev spillet tidligt om morgenen, tænker jeg, at den melodi kunne bruges af blandt andet ambulancer, det vil folk blive i godt humor, siger Gadkari i et interview med avisen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk