I denne uge jagter politiet disse bilister

Foto: Politi.dk/presse

Klæber telefonen til øret, eller har du hang til at tage den op under kørsel, så holder politier ekstra øje med dig i denne uge

For i denne uge – altså uge 38 – holder politiet særligt øje med uopmærksomme bilister på de danske veje. Statestikker viser nemlig, at uopmærksomhed er involveret i hver tredje dødsulykke herhjemme.

Derfor sætter samtlige af landets politikredse fra i dag 14. september til 20. september ind overfor den tendens i trafikken.

Indsatsen er en forlængelse af kampagnen “kør bil, når du kører bil”, som Rådet for Sikker Trafik står bag. Desuden er ugens indstats en del af det fælles europæiske færdselspolitiarbejde, Roadpol.


“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelse.

Ikke første kontrol i år.
Det langt fra første gang, at dansk politi gør en indstats for uopmærksomhed i trafikken. Tilbage i uge 8 kontrollede ordensmagten også for uopmærksomhed i trafikken. Det førte til 2.800 sager, hvoraf 716 bilister fik en hilsen for at køre med håndholdt mobiltelefon.

150 blev sigtet for at ‘glemme’ selen, mens 107 blev snuppet for at tage chancen overfor enten gult eller rødt i lysreguleringen.

 


Reklame: