I denne uge jagter politiet disse bilister

I uge 39 har politiet i hele landet særligt fokus på uopmærksomme trafikanter. Det hænger sammen med kampagnen 'kør bil, når du kører bil', skriver Rigspolitiet.
Foto: Kim Matthai Leland/ Rigspolitiet

I uge 39 har politiet i hele landet særligt fokus på uopmærksomme trafikanter. Det hænger sammen med kampagnen ‘kør bil, når du kører bil’, skriver Rigspolitiet.

Uopmærksomhed eller manglende orientering er årsag til hver anden dødsulykke i trafikken. For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra mandag den 27. september til søndag den 3. oktober.

– Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt. For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelse.

Cirka 8 procent af bilisterne i personbiler og varevogne foretager distraherende handlinger, når de kører på vejene. Men det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) er mere end dobbelt så stort – nemlig 18,7 procent.Det viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Et stigende problem
Den samlede mængde distraherende handlinger er altså steget med 2 procentpoint, siden den tilsvarende undersøgelse i 2017 for både førere af person-/varebiler og med fire procentpoint for førere af lastbiler.

– Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter. Men ulykker med tunge køretøjer hører på grund af deres størrelse og vægt til de alvorligste. Det er derfor særligt vigtigt, at erhvervschaufførerne holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der tager deres opmærksomhed fra trafikken, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk