I dag træder omdiskuteret lov i kraft: Her er politiets udmelding

Lov om vanvidsbilister træder i kraft i dag
Foto: Politiet

Loven om vanvidsbilisme og beslaglæggelse af biler træder i kraft i dag, og det har fået politiet til at komme med en udmelding.

Fra i dag skal du virkelig overveje, om det er værd at træde rigtig, rigtig hårdt på speederen. For nu kan politiet nappe din bil og sælge den – også selvom du ikke selv har kørt den.


Politiet er i dag kommet med denne udmelding:

“I politiet ser vi for mange vanvidsbilister, der ser stort på andres liv og førlighed. De kører med hovedet under armen og spreder skræk og rædsel på vejene.


Fra i dag har vi fået nye muligheder for at slå hårdt ned på de hensynsløse og egoistiske vanvidsbilister. Som noget nyt har vi nu mulighed for som udgangspunkt at beslaglægge bilen på stedet i førstegangstilfælde, hvis vi tager nogen i at køre vanvidskørsel.

Vanvidskørsel defineres blandt andet som kørsel med hastigheder over det dobbelte af det tilladte, kørsel med mere end 200 km/t eller en promille over 2.0. Bilen kan tilmed beslaglægges, uanset hvem der ejer bilen.

Muligheden for at beslaglægge køretøjer på stedet og efterfølgende konfiskere og bortauktionere dem kommer i kølvandet på en række strafskærpelser på området. Straffene for uagtsomt manddrab eller forsætlig at bringe nogen i fare ved vanvidskørsel er nogle af områderne, hvor på straffene er blevet strengere.”Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk