I dag konfiskerer staten – måske – en Ferrari til flere millioner kr.

Retten i Hillerød skal i dag tage stilling til, om staten kan konfiskere en Ferrari 488 Spider som sidste år blev beslaglagt for vanvidskørsel.

På bare et år skete det 1.000 gange, at staten beslaglagte biler brugt til vanvidskørsel. En af dem er en Ferrari 488 Spider som fra ny kostede 4,52 millioner kr. i Danmark med afgiften betalt.

I dag skal Retten i Hillerød tage stilling til, om staten må konfiskere bilen. Ferrarien blev beslaglagt i april sidste år, da føreren blev snuppet med 210 kilometer i timen på Frederiksundsmotorvejen.

Reklameblok:Beslutter retten sig for, at en konfiskation er i orden, vil det ikke være første gang, at en superbil ryger i statens ‘lommer’. Tilbage i februar i år fik en norsk bosiddende iraker konfiskeret sin ellers spritnye Lamborghini Huracan Performante Spyder. Bilen havde han købt i Tyskland i oktober sidste år. Da bilen nåede Hirtshalsmotorvejen, blev den målt til at køre mindst 236 km/t.

LÆS OGSÅ: Kørte 228 km/t og fik Lamborghini konfiskeret – ‘Danmark har stjålet min bil’

Og det er ikke alt. For når kalenderen siger november, skal Retten i Lyngby tage stilling til om en leaset Porsche Carrera af 991-generationen også kan konfiskeres. Bilen var blevet lånt ud til en mand af den person, som havde leaset bilen, da den blev brugt til vanvidskørsel.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

LÆS OGSÅ: Så mange biler har politiet beslaglagt, der hvor du bor

Leasingselskabet har da også protesteret over beslaglæggelsen og krævet bilen udleveret. Der findes i forvejen flere sager i retssystemet, hvor ejeren af bilen ikke selv var den som kørte vanvittigt. To af de sager er på nuværende tidspunkt nået hele vejen til højesteret. Det skriver Ritzau.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk