I dag kører disse biler gratis over lukket Storebæltsbro

Skoda er Tour de France-hovedsponsor. I et p-hus på Amager holdt der sidste måned intet mindre end 58 biler og ventede på tour-brug. Foto: presse-fotos.dk

Mens forbindelsen er lukket for alle andre, kommer Tour de France-følgebilerne gratis over Storebælt, når cykelløbets anden 2.etape køres i Danmark i dag.

For alle andre bilister koster det op mod 250 kr. at passere Storebælt. Men cirkusset af følgebilerne i Tour De France får turen gratis. Ja, faktisk lukket løbet hele Storebælt ned for alt andet trafik end selve løbet i fem timer.

Rådet til andre trafikanter har længe været, at de må bide i det sure æble, finde en anden vej og helt holde sig væk fra Storebælt i dag lørdag.

Til Ekstra Bladet oplyser Storebælt A/S, der administrerer broens drift, at Tour de France-bilerne ikke betaler en krone for at køre over broen. I det tidsrum mellem 13.00 og 17.00, hvor broen vil være helt lukket, vil den altså i princippet tilhøre cykelløbet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Når der igen åbnes for trafik, skal alle andre trafikanter igen betale for at køre over Storebælt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk