I dag åbner Tesla sine Superchargere for andre bilister

Foto: Tesla/PR

Det er sådan allerede sket andre steder. Men fra i dag kan også danske elbil-ejere, som ikke køre Tesla, også lade via Supercharger-netværket.

Teslas pilotprojekt om at åbne Supercharger-netværket for andre biler end Tesla, som blev lanceret i november 2021, udvider nu til flere lande og stationer. I dag åbner Tesla udvalgte Superchargers i Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz og Luxemburg. Flere stationer er allerede åbne for alle elbilsejere i Holland, Frankrig, Norge, Sverige, Spanien, Storbritantien, Belgien og Østrig. Det skriver Tesla i en pressemeddelse.

I Danmark er 128 Superchargere fordelt på 8 stationer fra nord til syd i pilotprojektet, hvilket gør Tesla Superchargers til det største hurtigladenetværk i Danmark (>150 kW), siger mærket selv.

Andre elbil-ejere er dog ikke anderledes stillet end Tesla-ejerne. For at bruge de hurtige ladere skal elbil-ejerne oprette en konto hos og downloade Teslas app til superladerne. At flere nu kan benytte ladenetværket, får ikke betydning for Tesla-ejerne. De kan, skriver bilproducenten, lade, som de altid har gjort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sådan gør du, hvis du ikke ejer en Tesla
Hvis du ikke ejer en Tesla, men gerne vil benytte amerikanernes superladere, er der to muligheder. Et månedligt abonnement, der giver en kWh-pris på 4,35 kroner. Eller en løsning uden abonnement. I så fald er prisen 5,53 kr. pr. kWh. Altså i snit. For uden abonnement er prisen forskellig fra supercharger til supercharger.

Det er dog ikke alle supercharger-stationer, Tesla åbner for andre. Det er i første omgang få udvalgte stationer uden for høj ‘trafik’.

Her har Tesla åbnet sine superchargere for andre elbiler:

  • Hjørring ( 12 x 150 kW)
  • Haverslev (16 x 150 kW)
  • Randers (14 x 150 kW)
  • Ikast (12 x 250 kW)
  • Hedensted (16 x 150 kW)
  • Rødekro (16 x 150 kW)
  • Odense (16 x 250 kW)
  • Køge (26 x 150 kW)
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk