I aften holder politiet ekstra øje med bilisterne

J-dag betyder ikke bare fest og farver. Fredag 5. november 2021 vil politiet også være mere tilstede på vejene med spritkontroller.
Arkivfoto: presse-foto.dk

I dag sender Tuborg årets julebryg på gaden – fredagen er også kendt som J-dag, og derfor er politiet ekstra meget på vejene i dag og i løbet af aftenen.

Når julebryggen kommer, siges det, at sneen falder. Sneen skal vi nok ikke regne lige så meget med, som det faktum at bilister landet over kan forvente at møde mere politi på vejene denne fredag.

Fredag 5. november 2021 er nemlig også J-dag, og det betyder, at politiet sætter ind med alkoholkontroller i trafikken.

LÆS OGSÅ: Politiet klippede nummerplader ved større biltræfDet skriver Rigspolitiet i en pressemeddelse, der samtidig opfordrer til at folk tager bussen, toget eller en taxa hjem fra dagens festligheder.

– Vi må nok forvente, at se rigtig mange mennesker i gadebilledet henover weekenden med start fredag, simpelthen pga. frigivelsen af julebryggen. I 2020 var alle festligheder aflyst, hvorfor mange nok vil tage revanche i år. Vi byder folk velkomne og håber at de får en fantastisk aften, men også tænker sig om og lader bilen stå og trække cyklen hjem, siger politiassistent Christian Berthelsen.

Da politiet sidste år var på vejene i en lignende J-dags-kontrol, resulterede det i 88 sager om spirituskørsel. De 17 af bilisterne var involveret i færdselsuheld, og yderligere 125 blev sigtet for at køre med narko eller medicin i blodet, viser politiets opgørelse.

flere billeder: presse-fotos.dkBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk