I 2030 kører halvdelen af danskerne i elbiler – siger de selv

Foto: Unsplash.com

Ifølge en ny undersøgelse fra Autobranchen Danmark kører halvdelen af alle danskere i elbiler i 2030. Men det er langt fra alle, der køber en elbil næste gang.


Hvilken bil kører du i, når vi rammer 2030? Ifølge en ny undersøgelse fra Autobranchen Danmark er der halvtreds procents chance – eller risiko – alt efter hvordan man ser på det – for, at det er en elbil.

52 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener, at de i 2030 kører rundt i elbiler. Men kun 23 procent siger samtidig, at de ville købe en elbil i dag. For regeringen er det centralt, at der er én million elbiler på vejene i 2030. Og der er langt igen, hvis kun 23 procent faktisk har tænkt sig at købe en elbil.

LÆS OGSÅ: Hver femte dansker kan sig selv i sådan en bil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvad holder så danskerne fra at købe elbiler? Det kommer undersøgelsen også ind på. For hele 48 procent af de adspurgte svarer, at det har noget med prisen at gøre. Elbilen er simpelthen for dyr. Samtidig siger 2 ud af 3 forhandlere, at de faktisk godt kunne sælge flere elbiler. Altså hvis udbuddet var større.

Noget andet er elbilernes rækkevidde og den generelle infrastruktur. Eller manglen på samme. Halvdelen af respondenterne i undersøgelsen svarer, at elbilernes rækkevidde og de få muligheder for at oplade er afgørende for deres nej til elbilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og forhandlerne er sådan set enige, 66 procent af bilforhandlerne mener, at den manglende infrastruktur holder salget tilbage.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk