Hyundai viser vildt retro-koncept med 680 hestekræfter


Inspireret af en bil, der aldrig blev til noget, viser koreanerne nu endnu en bil frem, som heller ikke bliver til noget.

Hvis du synes, du kan se lidt BMW M1 og lidt DeLorean DMC-12 i Hyundais seneste konceptbil, er du ikke alene. Det kan vi bestemt også. Men Hyundai siger faktisk selv, at bilen er den åndelige efterfølger til et koncept, som den legendariske bildesigner Giorgetto Giugiaro tegnede for dem tilbage i 1970’erne.

Giorgetto Giugiarols CV tæller gudesmukke biler som De Tomaso Mangusta, Alfa Romeo Giulia Sprint GT og VW’-konceptet W12. Bare for at nævne nogle få. Og nå ja, så er han også manden bag linjerne til både BMW M1 og DeLorean DMC-12.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hylder 48 år gammelt koncept
Men i 1974 tegnede han et Pony Coupe-koncept for Hyundai. Det blev aldrig til noget. Men nu har koreanerne hyldet Giugiarol ved at nyfortolke den 48 gamle idé. Den nye bil har, siger Hyundai, både elmotorer og en brændselscelle-motor. Den samlede effekt er 680 hestekræfter og 900 Nm. Topfarten har koreanerne valgt at begrænse til 250 km/t.

Om konceptbilen så rent faktisk kan køre ved egen kraft, er en anden sag. Batteripakken bruger samme hurtiglade-teknologi, som Porsche gør i elbilen Taycan, og der er strøm nok til 600 kilometer på én opladning. Kabinen beskriver Hyundai som ‘førerfokuseret’.

Ses vi til Auto Show?


En skam bilen ikke når længere. For Hyundai kunne sikkert godt, hvis de ville…

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk