Hyundai vil bruge 7 millarder kr. på to nye brint-fabrikker

Hyundai vil bruge 7 millarder kr. på to nye brint-fabrikker. Det er planen, at fabrikkerne skal spytte biler ud allerede i 2023. 

Det er planen, at fabrikkerne skal spytte biler ud allerede i 2023. 

Et af de største hundeslagsmål i bilindustrien lige nu er spørgsmålet om, hvad vi skal køre på. Nogen er overbevist om, at elbiler er vejen frem. Mens andre går i retningen af brændselsceller.

Hyundai er et lysende eksempel på det sidste. Faktisk mener sydkoreanerne det med brintbilen så alvorligt, at de nu investere 1,1 millarder dollars svarende til 7,08 millarder danske kroner i teknologien.

Pengene skal bruges på at bygge to nye fabrikker, som efter planen allerede skal spytte brintbiler ud i 2023. Altså om lidt under halvandet år.Hver fabrik skal kunne producere 100.000 biler om året, siger sydkoreanerne.

– På trods af usikkerheder, herunder coronapandemien, har vi besluttet at foretage denne store investering for at sikre os en markedsledende konkurrenceevne, når det kommer til biler med brændselsceller. Vi vil fortsat investere i og styrke vores udviklingsafdeling, siger Hyundais administerende direktør Sung Hwan Cho om de to nye fabrikker.

Man kan nemt indvende, at 7 millarder kroner er mange penge. For det er det. Men hvis brintbiler virkelig er fremtiden, så beløbet uden tvivl givet godt ud.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk