Hyundai tilbagekalder hundredvis af danske biler – kan bryde i brand

Foto: Hyundai Danmark

900 danske ejere af Hyundai Kona Electric skal forbi et autoriseret værksted, deres biler har nemlig fejl på batteripakken.

På verdensplan har Hynduai tilbagekaldt 77.000 eksemplarer af Kona Electric. I Danmark går det udover 900 bilister.

Men tilbagekaldelsen har én god grund – bilernes batteripakker risikerer at bryde i brand på grund af kortslutningsfejl.


Flere eksemplarer af modellen er da også allerede brudt ud i flammer. Det skete blandt andet sidste år i Canada, da den stod parkeret i en garage.

Og selvom der endnu ikke er konstateret nogle Kona Electric-brande i Danmark, tilbagekalder importøren altså 900 biler. Det er cirka halvdelen af de biler, man har solgt på det danske marked, oplyser Hyundai Dannmark.

LÆS OGSÅ: Lov vedtaget – Nu må du skrue i din egen bil

– Vi er ved at sende indkaldelserne ud lige nu. Ejerne får besked direkte, og de kan bare køre videre og bruge bilen helt som normalt, indtil de kommer ind og får lavet opdateringen, siger Annegrethe Skovby, som er pressechef hos Hyundai Danmark, til avisen Jyllands-Posten.

Pressechefen oplyser endvidere, at der ikke er registeret problemer af den art, som man nu tilbagekalder for, på ‘nogen biler solgt i Europa’.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk