Hyundai stopper – også – udviklingen af brintbilen


Nyheden kommer blot få dage efter, at det kom frem, at koreanerne har tænkt sig at skrotte udviklingen af forbrændingsmotoren.

Ifølge avisen The Chosun Ilbo vil Hyundai snart lukke sit brintforskningscenter på grund af teknologiske problemer, store økonomiske tab og teknologiens usikre fremtidsudsigter.

Mærkets beslutning virker noget overraskende. Især når man tænker på, at Hyundai blot for måneder siden stod og fortalte hele verden om deres milliarddyre brintstrategi kaldet Hydrogen Vision 2040.

På den anden side kom det for blot få dage siden frem, at Hyundai skrotter forbrændingsmotorenChosun Ilbo skriver, at Hyundai modsat forbrændingsmotorens skæbne ikke har tænkt sig at lægge brintbilen helt i graven. Men lige nu synes fabrikken tilsyneladende ikke at brinten give ret meget mening.

Brint er besværligt
Udover teknologiske problemer, der skal overvindes, og store investeringer, der er nødvendige, kompliceres udviklingen af brinttransport af en meget lav efterspørgsel. Desuden er der kun ganske få brintstationer. Ikke bare i Danmark men i verdens lande generelt

Kilder, der hævder at være tæt på projektet, mener, at Hyundai traf beslutningen om at trække stikket på brintprojektet allerede i november måned. Men det betyder altså, at vi næppe ser noget til det vilde koncept ved navn FK Concept, som mærket afslørede for bare et år siden.

Reklame-video:

En sportsvogn med 671 hestekræfter og en rækkevidde på 600 kilometer, når brinten tanken er helt fyldt.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk