Hyundai-leverandør beskyldes for at bruge børnearbejde


Børn helt ned til 12 år har angiveligt arbejdet for en af Hyundais amerikanske underleverandører. 

Børn helt ned til 12 år har arbejdet for en af Hyundais amerikanske underleverandører. Der skriver Reuters.

På fabrikken i Alabama har børnene arbejdet med metal. Det fortæller det lokale politi, flere tidligere ansatte og forældre til tre af børnene. Nyhedsbureauet kom på sporet af historien, da en 13-årig pige, som var immigreret fra Guatemala med sin familie, i februar forsvandt fra sit hjem i Alabama. Under eftersøgningen kom det frem, at pigen sammen med sine brødre i alderen 12 til 15 år arbejde på fabrikken.

Efterfølgende har både nuværende og tidligere ansatte på fabrikken fortalt, at fabrikken i perioder har haft op til 50 mindreårige ansat. Ifølge loven i Alabama skal man være fyldt 18 for overhovedet at må være ansat i produktionen på en fabrik.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Fabrikken Smart Alabama LLC fremstiller dele til Hyundais nærliggende samlebånd i staten. Her samles foruden Santa Fe-modellen også Elentra og SUV’en Tucson. Hyundai ejer størstedelen af fabrikken.

Over for Motor1 tager Hyundais amerikanske importør afstand fra situationen hos underleverandøren.

Ses vi til Auto Show?


– Hyundai tolererer ikke ulovlig ansættelsesforhold. Vi har politikker og procedurer på området, som skal leve op til alle lokale, statslige og føderale love, siger en talsmand til mediet.

Trods det, Motor1 kalder utallige henvendelser til underleverandøren, er det ikke lykkedes at få Smart Alabama LLC i tale. Men fabrikken har tidligere afvist, at man ansætter arbejdskraft på ulovlige vilkår. Beskyldningerne kalder fabrikken ‘grundløse’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk