Hyundai er klar med pris på den fede IONIQ 5

Ny Hyundai IONIQ 5
Ny Hyundai IONIQ 5

Hyundai løfter nu sløret for den første danske pris på den nye IONIQ 5 Essential med en forventet rækkevidde på op til 481 km, opladning med op til 800 volt og en ydelse på 217 hk. Den store effekt betyder, at man kan få strøm til 100 km på bare 5 minutter, og på 18 minutter kan man oplade batteriet fra 10 til 80 procent.

I februar havde IONIQ 5 verdenspremiere, og siden da har der været stor interesse for den nye elbil, der bliver Hyundais første model, som er bygget på den dedikerede EV platform (E-GMP).

Danskerne må vente indtil sommer med at prøvekøre IONIQ 5, som forventes på de danske veje til juni. Men allerede nu kan Hyundai afsløre prisen på en IONIQ 5 i udstyrsvarianten Essential med den store batteripakke på 72,6 kWt, som bliver en af de første biler, der lander i Danmark.


”IONIQ 5 sætter helt nye standarder i segmentet, og det oplever vi allerede en stor interesse for. Den kommer med den nyeste og mest avancerede teknologi inden for elbiler. Men stadig i et prisleje, hvor rigtig mange kan være med. Og nu afslører vi prisen på IONIQ 5 med det store batteri i udstyrsvarianten Essential, som er standardmodellen, og her er udstyrslisten allerede pænt lang. Det betyder, at der bliver rig mulighed for både at få en model til en lavere pris, der kan dække de flestes behov, og for at opgradere yderligere med for eksempel firehjulstræk og solceller på taget”, siger Annegrethe Skovby, pressechef i Hyundai Danmark.

Ny Hyundai IONIQ 5
Ny Hyundai IONIQ 5

Udstyr og batteri til forskellige behov

IONIQ 5 bliver tilgængelig i tre udstyrsvarianter: Essential, Advanced og Ultimate, og to forskellige batteristørrelser på henholdsvis 58 kWt med en forventet rækkevidde på op til 384 km på en enkelt opladning og 72,6 kWt med en forventet rækkevidde på op til 481 km.

I Danmark tilbydes batteristørrelsen 58 kWt med baghjulstræk, mens batteriet på 72,6 kWt tilbydes med enten baghjulstræk eller firehjulstræk. Dermed matcher IONIQ 5 forskellige kørselsbehov. Med 58 kWt-batteriet og baghjulstræk yder elbilen 170 hk, med 72,6 kWt-batteriet og baghjulstræk yder den 217 hk, mens varianten med firehjulstræk yder 306 hk.

Prisen på IONIQ 5 Essential med 72,6 kWt starter ved 339.995 kr. Med i prisen er en lang liste med udstyr. Men det bliver altså muligt at få modellen til en noget lavere pris. Formodentlig under 300.000 kr.

Ny Hyundai IONIQ 5
Ny Hyundai IONIQ 5


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk