Hyperion XP-1 er brintbilen der går over 356 km/t på toppen

Batterier vejer for meget, så Hyperion fylder brint på deres bæst af en hyperbil

Batteripakker vejer meget! Og vægt er noget skidt, hvis det skal gå stærkt. Det ved de hos amerikanske Hyperion, så de forsøger at finde en vej uden om vægtproblemet ved at fylde brint på XP-1.

En hyperbil hvis eksistens har levet på rygtebasis i flere år. Men nu er det californiske selskab klar med de første specifikationer. Hvis vi tager alle elbilers akilleshæl – nemlig rækkevidden – først, hævder Hyperion, at XP-1 klarer hele 1.600 kilometer på en tankfuld brint.

LÆS OGSÅ: VW-praktikanter bygger Golf GTE med 250 hk


Sådan én tankes lige som en konventionel benzin eller dieselbil. Og lige så hurtigt. Altså på højst fem minutter. Når det så er sagt, har du et fuldt tanket bæst til rådighed.

For lige under højre foden lurer en acceleration fra 0-100 km/t på bare 2,2 sekunder. Og XP-1 taber ikke pusten, før den på det nærmeste flyver med hastighed ‘over’ 356 km/t på toppen.

Det hele i en bil med 1.000 hestekræfter og en vægt på bare 1.032 kilo. Hyperion begynder at producere de første XP-1’ere om halvandet år. Men de stopper allerede igen, når de har samlet 300 styk.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bæstet.


Reklame: