HVORFOR? Russer brænder sin Mercedes-AMG ned!


Det er angiveligt en kamp om reperationer, der har pisset den russiske Mercedes-ejer af. Så meget at hans AMG GT 63 S nu blot er aske.

Kan du huske russeren, der var så træt af sin Mercedes G-Klasse, at han lod den falde til jorden fra en helikopter? Nu har en landsmand gjort noget mindst lige så vanvittigt.

Denne gang går det udover en Mercedes-AMG GT 63 S. Og hvorfor så det? Jo, ifølge ham selv, skyldes hele vredsudbruddet en længere kamp med forhandleren, hvor bilen er købt.

Her skal vi hurtigt lige indskyde, at en GT 63 S koster fra 3,2 millioner kroner på fuld dansk afgift. Av, for en afbrænding.Danske afgifter er nok ikke det, den russiske youtuber bekymrer sig mest om. Men selv i Rusland forærer Mercedes dig altså ikke sådan en sag.

Finder på undskyldninger
Ifølge youtuberen har han sent bilen på værksted fem gange. Og alle gange har forhandleren fundet på krumspring og undskyldninger for ikke at udbedre fejl på bilen, som youtuberen mener der er.

Det får ham nu til at sende et – vil nogen mene – meget stærkt budskab til Mercedes. Et der altså har kostet den million-dyre bil livet i et hav af benzinantændte flammer.

Der er selvsagt altid to sager af en sag. Og vi kender ikke forhandlerens udlægning, vi kan blot konstatere, at videoen, som blev lagt på youtube for to dage siden, allerede er set 8,4 millioner gange.

Men det er heller ikke hver dag, at Mercedes-ejere sætter ild til deres biler. Heller ikke i Rusland.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk