Hvor meget forspring skal en familiebil have for at ‘ydmyge’ en Ferrari 488 Pista?

Svaret på et af de spørgsmål, ingen nogensinde har stillet, er lige blevet besvaret. Nu ved vi, hvor langt foran en Ferrari en VW Golf skal være for at vinde.

Et af de spørgsmål, ingen nogensinde har stillet, er lige blevet besvaret. Nu ved vi, hvor langt foran en Ferrari en VW Golf skal være for at vinde.

Okay, det er ikke hvilken som helst Volkswagen Golf, vi her har at med at gøre. Nej, det er noget så ordinært som en 1.6-liters diesel-udgave med 105 hestekræfter. Altså noget nær det mindst skræmmende i trafikken sat op mod noget nær det mest skræmmende.

Nemlig en Ferrari 488 Pista. Den absolut vildeste udgave 488’eren. I hvert hvis der stadig skal være nummerplader på.

Pista’en har en 3,9-liters V8’er med dobbelte turboer og 720 hestekræfter. Altså næsten 7 gange så meget effekt som Golf’en. Men hvor stort et forspring skal den tyske familieklassiker egentlig have for at vinde på distancen?Det ved vi nu. Vi vil selvfølgelig ikke afsløre det. Du skal have lov til at se det med egne øjne. Så vi nøjes med at konstatere, at Golf’en skal bruge 11,3 på at komme fra 0 til 100 km/t.

Ferrari’en derimod? Den spurter fra 0 til 100 km/t på 2,9 sekunder.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk