HVAD?! – SE LISTEN: Her koster en liter benzin 20,3 kr.

Foto: Unsplash.com

Hvis man stiller det op, er Danmark faktisk et ‘billigt’ land at tanke i. I hvert fald i forhold både Holland, Norge… og Hong Kong.


Ja, benzinen i Danmark er dyr. Men ifølge en ny undersøgelse findes der faktisk fem lande i verden, hvor benzinen er enndu dyrere. Det konkluderer det amerikanske site Zutobi. For selvom benzinprisen i Danmark presses op af afgifter, så er der faktisk steder, hvor literprisen er endnu højere.

Helt konkret er Hong Kong det dyreste land i verden, når benzinbilen skal tankes. Opgørelsen regner i dollar, og det bliver til, at en liter benzin i den selvstyrende kinesiske region koster 2,88 dollars. Det svarer til 20,3 danske kroner. I Holland er det kun lidt billigere med 2,58 dollars eller 18,2 kr. pr. liter.

Med en literpris på 2,5 dollars svarende til 17,6 kr. tager nordmændende den sidste ‘podieplads’. Vi skal helt forbi Monaco og Zimbabwe, før vi finder prisen på den danske benzin. Den opgøres i undersøgelsen til 2,34 dollars eller 16,53 kr. literen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er ikke helt skudt ved siden af. Ifølge Drivkraft Danmark, som overvåger de danske brændstofpriser, koster en liter Blyfri 95 i øjeblikket 16,89 kr.

Her er benzinen faldet med 3.000 procent
Energikrise, afgifter og krigen i Ukraine er dog ikke hele forklaringen på, hvorfor benzinen er dyr i mange lande. For i andre lande er benzinen næsten skræmmende billig. I Venezuela holdes benzinprisen eksempelvis kunstigt nede. En liters koster således bare 0,03 dollars. Det svarer til 21 danske øre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


I Iran koster benzinen lidt mere – nemlig 0,05 dollars eller 35 øre literen. Faktisk oplever iranerne det største fald i benzinprisen verden over. Benzinen i landet er næsten faldet med 3.000 procent i pris over de sidste fem år.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se hvor benzinen er dyrest… og billigst

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk