Hvad har din krop brug for efter en dag bag rattet?

Hvad har din krop brug for efter en dag bag rattet?

I forbindelse med arbejde bruger mange danskere flere timer om dagen på at være på farten. Der bruges både timer på kørsel fra og til arbejde, men mange kører også i løbet af deres arbejdsdag. Det kan være hårdt for kroppen, da det er svært at variere den stillesiddende position i sædet. Hvis du selv er en af de mange, som kører flere timer i løbet af ugen, har du med garanti selv oplevet trætheden, smerter i lænden eller andet. Derfor ved du også, at det er vigtigt at lytte til din krop.  

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Find sengen der passer til dig

Efter en lang dag bag rattet er det ofte tiltrængt at svinge benene op og strække kroppen grundigt ud. Samtidig er det vigtigt, at du har den rette seng. En god seng er vigtig til når du skal koble af efter en lang og stillesiddende arbejdsdag, men også til at sørge for, at kroppen får den optimale søvn om natten. Leder du efter en ny dobbeltseng til anledningen, kan du hente råd og inspiration til valget af seng hos Sleepzone.dk. Hos Sleepzone.dk har de nemlig fundet frem til de senge, som de mener er bedst til prisen lige nu. Da det anbefales, at du som voksen får 7-8 timers søvn i døgnet, er det vigtigt at sørge for en optimal komfort i nattetimerne. Gennem en god nattesøvn rustes din krop bedre til den stillesiddende position på farten i dagstimerne.

Invester i sæder, der gør de lange ture behagelige

Lige så vel som at komforten om natten skal være i top, er det en rigtig god ide at investere i, at komforten i bilen bliver det. Kroppen er ikke lavet til den stillesiddende position i bilsædet. De mange kilometer ugentligt kan dog gøres mere behagelige og skånende for kroppen. Der er nemlig stor forskel på, hvilket bilsæde du sidder i. Jo flere timer du bruger i bilen, jo vigtigere er det, at sædet giver den helt rigtige støtte til kroppen. Du kan med fordel vælge at investere i puder eller hynder til bilsædet, som giver mere komfort og gør kørslen mere behagelig. I nogle biler er det tydeligt, at sædets kvalitet har været nedprioriteret. Hvis sædet er af meget dårlig kvalitet, er det en god ide at skifte det ud med et specialsæde. En anden mulighed er at søge hjælp hos en saddelmager, som kan polstre sædet og tilpasse det til dig. Desuden er det en god ide at variere sædets vinkel en smule i løbet af de lange køreture.

Gør noget godt for kroppen når du kan

De mange timer bag rattet er ikke optimalt for din krop. Ved at være fysisk aktiv i fritiden bliver din krop stærkere og langt mere modstandsdygtig. Derfor er det en god ide at holde dig aktiv, når du stiger ud af bilen, og arbejdsdagen er ovre.  

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk