Hvad er flexleasing?

Dette indhold er sponsoreret.

Drømmer du om at kunne køre rundt i en ny, moderne og top sikker bil til hverdag? Så er flexleasing måske løsningen for dig. Med flexleasing har du nemlig mulighed for at erhverve dig en ny bil uden at skulle tænke over de tårnhøje økonomiske omkostninger, som er forbundet med et almindeligt bilkøb.

Det er en nem og ideel måde at få en spritny bil på uden at skulle optage mange dyre lån i banken. Læs med herunder, hvor vi giver dig et indblik i, hvad flexleasing egentlig er for en størrelse – eller klik her, hvis du vil vide endnu mere om flexleasing.

Fordelene ved at vælge flexleasing

Når du flexleaser en bil, skal du ikke betale den fulde registreringsudgift med det samme, men i stedet for fordeles udgiften på rater i den periode, hvor du leaser bilen. Størrelsen på disse rater afhænger både af bilens model og alder samt hvor stor bilens registreringsafgift er.

Der er mange fordele ved at vælge flexleasing frem for almindelig leasing eller bilkøb, fordi der er en langt mindre økonomisk binding. Du skal nemlig ikke betale 150 % i registreringsafgift på køretøjet, fordi du betaler en langt mindre procentdel og kun i den periode, hvor du bruger køretøjet. Flexleasing giver desuden mulighed for at skifte dit køretøj ud oftere, hvis du helst vil køre rundt i det nyeste nye. 

Forskel på flexleasing, splitleasing og privatleasing

Flexleasing er den type af leasing, hvor man ikke skal betale den fulde registreringsafgift med det samme, når man køber bilen. Det vil sige, at man fordeler registreringsafgifterne i rater, som betales af i den periode, hvor man leaser bilen.

Splitleasing har derimod ikke noget med registreringsafgift at gøre, men er den type af leasing, der bruges, når omkostninger til leasing fordeles mellem en arbejdsgiver og en anset. Privatleasing er noget helt tredje og er den helt klassiske version af leasing, som private forbrugere benytter sig af.

Bør jeg vælge flexleasing?

Du skal vælge flexleasing hvis du er på udkig efter en ny bil med en lav økonomisk binding. Både fordi der er mindre udbetaling, men også fordi der er mindre værditab i bilen, når den skal sælges.

Flexleasing er også en god mulighed for dig, der går op i biler og gerne vil kunne skifte dit køretøj ud, så du altid kører i den nyeste model – eller for dig, der er miljøbevidst og gerne vil kunne skifte din bil ud, hvis du finder en anden model, som er mere miljøvenlig for dig at køre i.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk