Hvad?! Dacia præsenterer VANVITTIG bil


Det er – desværre – kun et koncept. Og egentlig ligne rumæneren noget, der befinder sig bedre på Månens overflade end egentlig asfalt.

Dacia har i Paris netop afsløret den unikke konceptbil – Dacia Manifesto. Det er ikke en bil, der er klar til produktion eller kan ses på danske gader og stræder indenfor de næste år – hvis nogensinde. Det ligner mere en bil, der er på vej til en Mars ekspedition

Til gengæld viser den, hvad vi kan vente os i fremtidens Dacia og hvilke tanker, der gøres hos Dacias design – og ingeniørteam. Det er i hvert fald den danske importør fortæller i den officielle pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selv ved første øjekast er det tydeligt, at her er tale om konceptbil. Manifesto har hverken døre eller vinduer – eller for den sags skyld en forrude. Man er med andre ord både udenfor og indenfor på samme tid, skriver mærket.

Kabinen kan højtryk-splues
Dacias simple Bring-Your-Own-Device-tilgang gør det muligt at fuldt integrere en smartphone i instrumentpanelet. Systemet kendes allerede fra mange Dacia og vil i fremtiden udvikles endnu mere.

Manifesto har naturligvis 4×4, stor frihøjde og er bygget til at kunne klare selv det mest ugæstfrie terræn. Og så er den bygget til at blive brugt – og gjort ren. Også indvendigt.

Faktisk kan man spule bilen indvendigt uden at skulle bekymre sig. Og så kan sædeovertrækkene tages af og anvendes som soveposer. Derudover er der et flytbart batteri i Manifesto, der kan tages ud og benyttes som strømforsyning til lys i telt, til at drive en grill mm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk