Husker du Bjørns Peugeot 206 – Mørkets fyrste!

Her får du et gensyn med den ondeste franskmand, der nogensinde har trillet rundt på de danske veje. Tilbage i 2004 var Bjørn Kristensens Peugeot 206 nok den ondest stylede bil i Danmark. 

NBDavs du. Artiklen, du nu skal til at læse, har vi fundet hos vores venner på Bil Magasinet. De råder nemlig over de gamle Vmax-arkiver. Så tak til dem!

Det er midt i august. Efter 6-7 ugers silende regnvejr er sommeren endelig kommet med tropiske temperaturer og bagende sol. Jeg er godt rød i knoppen og underlig dvask i hele kroppen efter en meget lang og meget varm dag til Bilsports Action Meet på Mantorp Park i Sverige.

Mens jeg kører hjemad mod Danmark og nyder den flotte udsigt fra motorvejen nord for Jönköping, ringer min telefon pludselig med et ordentligt vræl.


– Det er Bjørn. Du skulle været blevet 10 minutter længere, for jeg vandt 9 pokaler…

Jeg ryster min gamle mobiltelefon og tænker: Nu er det gamle møg da stået helt af og svarer:

– Undskyld, hvad siger du? Jeg kan ikke høre dig? Mangler du 9 vokaler?


– Jeg vandt 9 pokaler! Det er helt utroligt…, fortsætter den surrealistiske samtale.

– Øh, kan man det?, er det eneste fornuftige svar, jeg kan komme på.

Men man KAN godt vinde 9 pokaler på én dag til et træf i Sverige, når man hedder Bjørn Kristensen og igennem et år har knoklet sin røv i laser og ofret hele sit liv i et mørkt hjørne af et værksted.

Knusende sejr
Det hele begyndte til Danmarks Flotteste Bil 2004. Alene Bjørns entre på Vandel gjorde at alle vidste, at her kom en vinder. Dækket af et fløjlsblødt sort klæde blev den matsorte 206 GTI trukket ind på pladsen af en sort stylet Toyota Sportsvan.

Det kan måske virke arrogant og overlegent på nogen, men kender man Bjørn ved man, at det bare er et udtryk for at alting er gennemtænkt og skal være gennemført til mindste detalje.

Efter en skuffende andenplads med sin 306’er i 2002, gjorde Bjørn i år kort proces og for en gang skyld var dommere og publikum enige. Der var utrolig mange flotte og spændende biler, men der var virkelig ingen, der kom i nærheden af den sorte slyngel, som scorede dommernes gunst og over halvdelen af alle sms-stemmer i både den indledende runde og i finalerunden.

En tydelig lettet Bjørn modtog med stor tilfredshed pokalen, og siden hen også DFB Peoples Choice 2004 med yderligere en knusende sejr. Danmark var indtaget, men nu skulle det vise sig om projektet kunne stå distancen blandt de allerbedste biler i Europa.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ læse videre 

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder: