Så hurtig som R8 – Audi RS3 rammer 319 km/t

Når den ruller ud fra fabrikken, er Audi RS3 ikke ligefrem langsom, men… 

Det er bare fordi, Audi ikke har fodret den 2,5-liters turbodrevne rækkefemmer med “mere” end 400 hestekræfter. Det hele ændre sig nemlig markant, når ydelsen skrues op med 250 hypper.


I videoen – som kan ses herunder – bliver der godt nok ikke sagt noget om bilens specifikationer. Men vi synes, det lugter kraftigt af en større turbo og noget nyt software i motorstyringen. Mindst!

LÆS OGSÅ: Du gætter “ALDRIG”, hvorfor denne Porsche er til salg


Men uanset hvordan bilen er skruet samme mellem forhjulene, har den i hvert fald ingen problemer med at komme fremad. Fra 0-100 km/t er overstået på bare 3,8 sekunder. Det lyder måske ikke vanvittig imponerende, men det skal ses i lyset af, at det er uden hjælpen fra bilens lauch control-system.

Og bilen fortsætter bare. 6,4 sekunder senere rammer den 200 km/t, og den stopper ikke, før der står 319 km/t på speedometeret. Lidt optimistisk godt nok, for en GSP-måling i bilen sladre om, at bilen faktisk ‘kun’ kører 302 km/t på det tidspunkt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk