Uber hot hatch: ABT’s Audi RS3 har 500 hk

Fordi 400 hestekræfter er lige bovlamt nok i en femcylindrede Audi, hvis du spørger ABT

Audi RS3 er ab fabrik en rap lille sag med 400 hestekræfter fra sit 2,5 liters hjerte med fem cylindre. Men der er altid plads til mere.

Det synes de i hvert fald i den tyske by Kempten, hvor ABT Sportsline holder til. Her har de nemlig haft Audi RS3 en tur inde på værkstedet og udstyret bilen med deres egne ECU. Så bilen er god for 500 hestekræfter. Det er hele 40 hypper mere end tunernes forrige RS3-opgradering kunne tilbyde.

Endnu har ABT ikke sagt noget om tiden fra nul til 100 kilometer i timen, men standardudgaven af RS3 skal bruge 4.1 sekunder på den sag. Mens den fortsætter til 280 km/t, hvis man betaler Audi for Dynamic Plus-pakken, der fjerner den normale begrænsning på 250 kilometer i timen.


UNDERVOGN I SAMARBEJDE MED KW
Men i ABT-trim må Rs3’eren altså kunne præstere en ting eller to. Den har nemlig fået opgraderet sine bremser, så de nu måler fuldfede 380 millimeter hele vejen rundt. Ligesom undervognen er sat op i samarbejde med specialisterne fra KW Suspensions.

LÆS OGSÅ: Hardcore tuner-Urus: Nu med 1.100 Nm

Indvendigt har ABT strøget om sig med kulfiberdele, nyt læderbetræk med røde syninger til sportssæderne og ny gearknop.

Eksteriørmæssigt er opgraderingerne forholdsvis diskrete. En nye underlæbe i fronten, ændret kølergrill, luftindtag i forskærmene og en diffusor på bagerste kofanger adskiller ABT RS3 fra standardbilen. Til gengæld hævder ABT, at bilens nye udstødningsystem med 102 millimeter afgangsrør får det fem cylindrede klaver mellem forhjulene til at lyde brilliant.

ABT havde ikke været ABT, hvis ikke kunderne kunne få nye fælge med i handlen. Så her er der selvfølgelig mulighed for en opgradering også. Enden i 19″ eller 20″.

SE ABT RS3 I GALLERIET HERUNDER


Reklame: