Host op: Baglygte til ny elbil koster 43.000 kr.

Nye biler – og især elbilerne – bliver stadigt mere avancerede teknologi at køre rundt i. Og det går ud over prisen. Også på noget så almindeligt som en baglygte.

Danske bilister kan glæde sig over, at GMC ikke sælger biler i Danmark. For går det galt i den nye elektriske Hummer EV er det dyrt. Rasende dyrt. Og galt kan ‘bare’ være en ødelagt baglygte.

Over for vores kolleger hos Car and Driver bekræfter GMC, at baglygten i sig selv koster 22.000 danske kroner. Når man først lægger afgifter, arbejdsløn og andre udgifter oveni lander prisen let på 6.100 dollars svarende til 43.000 danske kroner, før en ny baglygte sidder på bilen.

Reklameblok:GMC forklarer den høje pris med baglygtens konstruktion. Der sidder nemlig nogle mikrochips inde bag glasset som styrer alle lygtens funktioner og måde at lyse op på. Og der er altså ikke noget at gøre.

I en gruppetråd for Hummer EV-ejere, som The Drive refererer til, skriver en bilist at han har måttet betale GMC 4.040 dollars for én enkelt baglygte. Altså før arbejdslønnen. Prisen for baglygterne er dog ikke GMC’s eneste problem. Et andet – meget lille problem – opstod i foråret, hvor mærket tilbagekaldte ti Hummer på grund af en mulig fejl i ledningsnettet. Enten forblev baglygterne tændt eller slukket. Altså permanent.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk