Hoppede over hegnet på motorvejen: Sigtet for at køre uden kørekort for 13. gang

Politi
Foto: Rigspolitiet

Når du ikke har kørekort, skal du ikke køre bil. Men det er en 27-årig mand fra Lille-Skensved ret ligeglad med.

Da en færdselsbetjent stak politiets stop-skilt – bedre kendt som ”slikkepinden” – ud ad vinduet for at få en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Greve til at standse i en rutinekontrol, skete der ikke rigtig noget.

Manden bag rattet standsede ikke, men kørte videre ad motorvejen. Pludselig standsede bilisten i græsrabatten på motorvejen, hvorefter han forlod bilen, hoppede over et hegn, løb over en skrænt og forsvandt ind i et buskads. En hundepatrulje var dog ikke langt væk, så politihunden satte næsen i sporet fra det sted, hvor manden havde sat bilen.


Et kvarter senere fandt hundepatruljen frem til en mand, som gemte sig i det grønne område. Færdselsbetjenten genkendte føreren af den efterladte bil, en 27-årig mand fra Lille-Skensved ved Køge, som var påvirket af narko og var frakendt kørekortet.

Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og for at undlade at standse, da politiet gav tegn til det. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Det viste sig, at det var 13. gang, at den 27-årige kørte uden gyldigt kørekort, så politiet undersøgte mulighederne for at beslaglægge køretøjet. Det var der dog ikke grundlag for, da det var en bil, som den 27-årige havde lånt og ikke havde kørt i ved de tidligere sager. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til en førere uden gyldigt kørekort, hvilket udløser en bøde.

Kilde: DøgnrapportenKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk