Honda S2000 vender tilbage som Type R


Ifølge kilder fra den inderste Honda-kreds vender modellen tilbage efter 15 års fravær.

2020 markerer det 11. år, siden den sidste Honda S2000 forlod samlebåndet. Men nu er der godt nyt. For måske skal vi ikke vente ret meget længere på en ny.

For selvom bilmarkedet har skreget på en afløser lige siden, er der ikke sket noget på Honda-fabrikken. I hvert fald ikke når det kommer til S2000’eren. Bilen var ellers en sensation, da den kom frem.

Med sine 250 hestekræfter fra en to-liters sugebenziner bød Honda’en på verdens højste litereffekt dengang i 1999.LÆS OGSÅ: Designer – sådan kunne en ny Honda S2000 se ud

Om vi skal se tricket gentaget, er måske ikke det mest sandsynlige lige nu. Men det skulle modellens tilbagevenden til gengæld være. Ifølge Forbes bekræfter ‘kilder på Honda-fabrikken’ nemlig, at man kraftigt overvejer at sende en ny S2000 på gaden i 2024.

Nyheden skal ses i lyset af Hondas optræden på Tokyo Auto Salon tidligere i år. Her viste man en S2000 med splinter nye dele frem. I første omgang sagde Honda dog, at det kun var for at genstarte produktionen af dele til den udgåede model.

Snupper næppe 9.000 omdrejninger
Men nu tyder meget altså på, at Honda vil mere end bare gøre det nemt for nuværende S2000-ejere at finde reservedele.

Kommer der en ny S2000 i 2024 vil det samtidig markerer modellens 25-års jubilæum. Men at bede om en fejring, der tager 9.000 omdrejninger i minuttet, er måske lige lovligt meget at bede om.

I stedet forventes bilen at låne teknikken fra den kommende Civic Type R. Det vil sige en 2-liters turbo-benziner med let hybridteknologi. Og skal vi tro kilderne, bliver den nye S2000 meget som den første.

I hvert fald kommer den til at følge samme opskrift. Det vil sige aluminiumkonstruktion og dermed en forholdsvis let bil. Den første S2000 vejede blot 1.274 kilo.

Den nye S2000 får formentlig også glæde af kulfiber!

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk