Honda dropper diesel og benzinbiler


Fra 2023 vil den japanske bilfabrik ikke længere bygge biler med forbrændingsmotorer på sine europæiske fabrikker.

End ikke hybridbilerne får lov til at overleve. I hvert fald ikke i Hondas modelprogram efter 2023. Om bare to år vil japanerne nemlig begynde at udfase alt, hvad der har med forbrændingsmotorer at gøre i deres europæiske modelprogram.

LÆS OGSÅ: BMW dropper Formula E

Beslutningen har Hondas vicepræsident Ian Howells sat ord på overfor vores kolleger hos Autocar. Konkret betyder det, at japanernes europæiske modelprogram vil bestå af elbiler og hybridbiler. Men sidstnævnte vil man udfase, også hurtigere end regeringerne i de forskellige europæiske lande lægger op til.



Elbiler er ikke lykken
Det betyder dog ikke, at Honda satser alt på elbilsdriften fremover. Man vil også sætte penge af til forskningen i alternative brændsler. Eksempelvis det syntetiske og Co2-neutrale ‘e-fuel’.

Et ligende brændstof arbejder Porsche også på, og i Zuffenhausen hævder man faktisk, at en liter e-fuel i 2030 ville kunne købes til 1,20 euro allerede i 2030. Det er lige under 9 danske kroner med den dagsaktuelle vekselkurs.

Hos Honda har man dog også læst skriften på væggen. Elbilen er nemlig ikke for alle, fortæller Ian Howells. De er nemlig for dyre.

“De (elbiler, red.) er op til dobbelt så dyre som biler med forbrændingsmotor eller hybridteknologi”, fortalte hondachefen.

Derfor er det mere sandsynligt, at vi i fremtiden vil se mix af brændstoffer drive bilerne fremad. Ganske enkelt så der biler til ethvert husholdningsbudget.

Ikoner med forbrændingsmotor – så som Civic Type R – kan meget vel snart være fortid i Hondas modelprogram.


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk