HØR LYDEN: Her er Porsches nye Le Mans-bil


Indrømmet, den siger ikke så meget. Men Porsches nye Le Mans-racer er sikkert fandens hurtig. 

Når Porsche gør Le Mans-comeback, bliver det LMDh-kategorien med en hybridbil baseret på en racer med V8 med dobbelte turboer.

Motoren arbejder sammen med en enkelt elmotor. Desværre er den samlede effekt stadig noget, Porsche holder tæt med. Men reglementet i LMHd-klassen, som tyskerne har tilmeldt sig, begrænser bilens ydelse til 680 hestekræfter. Så skal vi ikke regne med, at den nye racer har præcis det?

Slagvolumen er heller ikke nævnt nogen steder. Men Porsche er ikke mere hemmelige i det, end at de gerne vil fortælle, at den er på ‘mange kubik’… Selv bilen kan, som det ses i klippet herunder, tydeligvis køre ved egen kraft.. Bilen har da også allerede bestået diverse test af drivlinjen og chassiset. Men alligevel stiller Porsche ikke til start ved dette års Le Mans.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Man vil have endnu et år til at forfine detaljer, inden man er klar til at kæmpe mod Peugeot (og dermed danske Kevin Magnussen) om den samlede sejer i verdens hårdeste 24-timers løb.

Peugeot stiller dog op efter LMH-reglementet. I LMDh-klassen af biler stiller blandt andet BMW og Ferrari op. Hvilken Porsche-bilen som nævnt også gør, og det betyder, at bilen også må stille op i den amerikanske Le Mans-serie. Altså må Porsche køre med under eksempelvis Daytona 24 Hour. Et andet legendarisk udholdenheds-løb.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk