Hjulene kan falde af – alligevel kan den blive ‘Årets Bil’

Foto: Toyota USA

Toyota siger selv, at de har fået styr på det. Men japanernes nye model har ikke fået verdens bedste start på livet.


Hjulene kan falde af. Af samme grund har Toyota holdt igen med at sende eksemplarer af den nye elbil bZ4X ud til kunderne. Dog nåede 2.700 bilister at få leveret en bZ4X

LÆS OGSÅ: Disse bilister advares – Prisen kan stikke helt af

Søsterbilen Subaru Solterra er i øvrigt også ramt af problemet. Her nåede 2.600 kunder at få biler leveret. I USA gik Toyota endda så langt, at man tilbød kunderne at købe bilerne tilbage. Og det til nybilsprisen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men nu, siger Toyota, skulle problemet være løst med en ny type hjulbolte. Det oplyser Toyotas svenske informationschef Christian Hallin til Vi Bilägere. Hverken danskere eller svenskere har dog været berørt af Toyotas problemer med den nye model.

Over for Autocar bekræfter Toyotas tekniske chef i Japan, Masahiko Maeda, det samme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Kan blive ‘Årets Bil’ alligevel
Japanerne nåede at træde på bremsen, inde de kunder fik deres biler. Herhjemme – og i Sverige – leveres de første eksemplarer af bZ4X i slutningen af 2022, siger Toyota nu.

Trods problemerne, som vi ikke ved, om er løst eller ej – men kun har Toyotas ord for – er bZ4X en del af finale-feltet i forbindelse med kåringen af ‘Årets Bil 2023’. Lige nu er flåden skåret ned til syv biler. Og her står der Toyota på to af dem. Den anden er den faceliftet Aygo.

Aygoen er i øvrigt den eneste tilbageværende rest af ‘trillinge-projektet’ mellem Citroen/Peugeot og Toyota.

De øvrige biler, som slås om titlen som ‘Årets Bil’ i Danmark denne gang, er:

BMW i4

MG 4

Reklame:

Nissan Ariya – Læs Boosteds test af bilen her.

Renault Megane E-Tech

Toyota Aygo X

Toyota bZ4X

VW ID. Buzz

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk