Hils på Volvette – P1800 med 5,7-liters Corvette V8


At en Volvo er lavet af kampvognspanser er et ufravigeligt faktum, sådan næsten da. Den svenske bilfabrikant, der i de senere år er kommet på kinesiske hænder, har i hvert fald ryet med sig. Men hvem havde troet, at en amerikansk fuldbolds V8’er ville gøre sig godt i en Volvo? Svaret er, at det havde vi alle. Det var bare ikke før, at nogle amerikanere lagde en 5,7-liters 550-hestes LS-1’er i en 745 fra 89′, at vi fik syn for sagen.

boosted_nytbanner-600x116

Gammelfar med pondus 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og nu er det så sket igen, det der med Volvo og en monstermotor fra GM. I sommeren 2015 stod en glasfiberstøbning af en Volvo P1800 fra 1967 med en LT-1-motor fra Corvette C4 til salg på Ebay. Effekten i den gamle “svensker” er dog knapt så imponerende, som i den yngre 745. 300 hk er det blevet til gennem et automatgear. Det sidste så vi gerne udskiftet med en seks-trins manuel kasse. Hele herligeheden havde en udbudspris på sølle 22.322 dollar.

Klik og se den smukke bil i galleriet herunder

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk