Hill Climb til Roskilde Ring Jubilæumsløb


Den unikke Hill Climb bliver weekendens højdepunkt til Roskilde Rings Jubilæumsløb den 30. – 31. maj, der markerer 60-års dagen for åbningsløbet på den legendariske Roskilde Ring. Foruden motorsport i flere historiske klasser, Legend Cup, opvisningsløb samt publikums mulighed for at købe sig en køretur som passager i sportsvogne med kendte motorsportskørere vil løbsprogrammet også indeholde Roskilde Ring Hill Climb.

Roskilde Ring Hill Climb er åben for alle typer af racerbiler fra en historisk Formula Junior til racerbiler fra de historiske klasser, gadebiler, rallybiler til en moderne Formel 1-racer. I Hill Climb disciplinen er det chaufførens ene kamp mod stopuret, 1.000 meter på tid. Den hurtigste racerkører vinder æren og bliver hyldet ved at få sit navn, racerbil og vindertid indgraveret på en flot eksklusiv vandrepokal.

Roskilde Ring Hill Climb vil blive kørt på en rundbane hvis forløb inkluderer Sankt Clara Vej, Frederiksborgvej og Sankt Ibs Vej. Strækningen deltagerne skal gennemkører er præcis 1.000 meter fra start til slut, og er teknisk krævende med udfordrende svingkombinationer og eleveret forløb. En perfekt gennemkørsel gøres ikke alene med en hurtig bil. En hurtig tid kræver både koncentration og præcision, når racerbilerne skal presses til grænseområdet af deres ydeevner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
HUSK: Du kan tegne abonnement på Boosted fra kun 99 kr. for de første 3 måneder – klik her!

Over weekenden vil der være afsat halvanden times træning lørdag og søndag formiddag til deltagerne i Roskilde Ring Hill Climb, inden den store finale afholdes søndag eftermiddag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


For publikum bliver det en enestående oplevelse at stå langs racerbanen tæt ved Roskilde Havn, kun få meter fra nogle af de hurtigste, fineste og mest fascinerende racerbiler, når de kommer forbi i et opskruet tempo på deres jagt efter den ultimative hæder som Roskilde Ring Jubilæumsløbs’ hurtigste racerkører.

Ingen oplevelse er mere højoktan end en racerkørers kamp mod uret for som de siger i motorsport; “ét stopur lyver aldrig…”

Se mere på http://www.rrjl.dk/

Foto kredit: Christian Lunding

Her et eksempel på Hill Climb fra Goodwood:

Reklame:
Artikler og reklamelinks:
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk