Her vil politikerne stoppe ulovligt gaderæs med vejbump

I Langeskov på Fyn vil nogle politikere nu sende det ulovlige gaderæs ud af byen ved at etablere såkaldte pudebump. 

Vejbump af typen pudebump skal hindre bilister i at samles om ulovligt gaderæs i Langeskov på Fyn, sådan siger politikerne i Miljø-, natur- og teknikudvalget i Kerteminde kommune, hvor Langeskov hører under.


Dermed holder politikerne i udvalget fast i en løsning, som Fyns Politi ellers har frarådet. Ordensmagten har i stedet foreslået, at man i stedet parkeringsforbud på strækningen Mariesmindevej, hvor gaderæset finder sted.

– Vi havde en festlig debat, hvor vi snakkede om politiets forslag om at standse gaderæset med indførelse af parkeringsforbud, fortæller udvalgsformand Jesper Hempler (SF) til Fyens.dk.


LÆS OGSÅ: Mazda – Wankelmotoren vender tilbage!

Politiet argumenterede for, at de såkaldte pudebump bare vil flytte det ulovlige ræs til et andet sted. Men dertil replicerede udvalgsformanden, at parkringsforbuddet ville have den samme effekt, skriver Fynes.dk

I stedet er man i udvalget blevet enige om, at pudebumpene er den mest effektive måde at sætte en stopper for gaderæset på.

Pudebumpene er i en sådan bredde, at lastbiler kan skræve hen over dem, så den tunge trafik ikke bliver generet af dem. Personbiler er nødt til at have dæk oppe på bumpet i den ene side, forklarer Jesper Hempler til avisen.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk