Her styrtdykker benzinprisen

Foto: presse-fotos.dk

Den er i forvejen billig. I hvert fald set med danske øjne, og nu rasler benzinprisen yderligere ned syd for grænsen.

Det kræver, at du bor tæt på den dansk-tyske grænse. Men længere har det for visse danske bilister kunnet betale sig at køre over grænsen for at tanke, og nu falder benzinprisen yderligere i Tyskland. Det samme gør dieselprisen.

Faktisk er priserne faldet så meget, at de nu er på niveau med priserne fra før Ruslands invasion af Ukraine. Det skriver JydskeVestkysten.

Og at der er noget at spare, ses allerede i Flensborg. Her kan du få en liter blyfri 95 for 12,6 kroner. Tilsvarende liter koster i Danmark 16 kr. Det viser den dagsaktuelle opgørelse fra energiselskabet. Hos Drivkraft Danmark, der overvåger de danske brændstofpriser, er literprisen endda helt oppe på 17,49 kr. for en liter benzin.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men her er den seneste opgørelse også næsten to uger gammel.

Svaret på den billige tyske benzin er ganske enkelt – afgiftsnedsættelser. Som en del af en hjælpepakke for at  få den tyske økonomi på fode igen efter coronapandemien har den tyske regering nemlig givet afkald på nogle af de afgifter som ellers pålægges benzin og diesel.

Ses vi til Auto Show?


Den afgiftsreducerede benzin og diesel kan købes i Tyskland frem til og med august. Det tyske svar på FDM, ADAC, er da heller ikke i tvivl, om at benzinpriserne vil stige igen.

Kun ved første øjekast er der tale om, at situationen er mindre anspændt. Priserne er dramatisk høje, hvis man ser bort fra de nedsatte afgifter,  siger Jürgen Albrecht, der er ekspert i brændstofpriser, til det tyske nyhedsbureau DPA.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk