Her stopper Tesla med at bygge biler

Den amerikanske elbilsfabrik Tesla skal betale et svimlende højt beløb til den tidligere ansatte, som hævder at have været udsat for racisme.
Foto: Tesla

Tesla sætter produktionen i stå flere steder. Og det er der én altoverskyggende grund til.

Fra 11. juli og to uger frem bliver der ikke produceret biler på Teslas nye fabrik i Berlin, Tyskland. Mærkets største fabrik i Shanghai, Kina, er også i problemer. Først går produktionen af Model Y i stå i to uger, før Model 3 sættes på pause i 20 dage fra midten af juli.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Årsagen er enkelt – Tesla vil udbygge begge samlebånd, så flere biler kan trille ud af fabriksportene på sigt. Ikke alt går dog fremad for det amerikanske elbilmærke. I sidste uge blev 200 af mærkets ansatte, der arbejdede med Teslas autopilot-funktion, fyret. Og en hel afdeling blev lukket på fabrikken i Californien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Forinden havde mærkets stifter og administerende direktør, Elon Musk, sagt, at han ‘har en super dårlig fornemmelse omkring økonomien’. Altså den generelle verdensøkonomi, som Musk frygter er på vej ind i en recession. Et scenarie han kalder for ‘mere sandsynligt end noget andet’.

Tesla sælger heller ikke så mange biler længere. For første gang i to år er mærkets salg nemlig faldet. Det viser Teslas egne opgørelser.  I anden kvartal af 2022 leverede Tesla 255.000 biler på verdensplan. 55.000 færre end bare kvartalet forinden.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk