Her stopper cykelbetjente bilister – “pas på”

Foto: Københavns Vestegns Politi

Om bilisterne vidste, at politiet var lige i nærheden vides ikke.

De er måske ikke lige sådan at spotte i farten. Men de er der – de cyklende betjente. Også i København. Det gik torsdag morgen op for et par fortravlede bilister i hovedstads-trafikken.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I døgnrapporten oplyser Københavns Politi, at man både fik fat i bilister som talte i håndholdt telefon og kørte rundt uden seler. Det koster både bøder og klip i kørekortene. I København kører cykel-betjentene bl.a. rundt på de såkaldte Speed Pedelecs.

Fik fængselsdom for at køre på en 
Cykler der umiddelbart ligner helt almindelige ‘rugbrødsmotorere’. Men med batteri-hjælp kan hver cykel af sig selv skyde en topfart på 45 km/t. Netop Speed Pedelec fik i december sidste år en 35-årig mand i fedtefadet.

Reklameblok:Han troede, at han udmærket kunne køre rundt på cyklen. Men det var politiet ikke helt enige med ham i. På grund af cyklens topfart kræver den nemlig kørekort at betjene. Og sådan ét har den 35-årige ikke. Det er ved en tidligere lejlighed taget fra ham. Retten i Glostrup dømte derfor bl.a. manden for at føre et køretøj i frakendelsestid.

Det kostede manden en betinget fængselsdom. 40 dages fængsel hænger nu over hovedet på ham.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk